-


Waarom functioneert de ene afdeling goed en zijn er altijd strubbelingen in de andere? En hoe komt het toch dat een goede werknemer niet uit de verf komt in een nieuwe functie? 

Ik maak regelmatig gebruik van Profile Dynamics®. Hiermee krijgt u optimaal inzicht in drijfveren en voorkeursgedrag van uzelf en van andere medewerkers. Het laat ook zien of mensen op eenzelfde golflengte zitten en goed kunnen samenwerken. 

Een greep uit de toepassingsmogelijkheden:

  • Persoonlijke profielen, training en coaching
  • Teamanalyses, teambuildig en –trainingen
  • Organisatieverandering
  • Werving en selectieProfile Dynamics® is een instrument dat mensen typeert in een zevental kleuren die elk staan voor herkenbare eigenschappen, denkwijzen, drijfveren en gedrag. 

We hebben al deze kleuren in ons, maar de kleur die bij iemand vooraan staat, bepaalt de bril waarmee iemand naar de wereld kijkt.
Een persoonlijk profiel op deze zeven kleuren wordt bepaald aan de hand van een eenvoudige vragenlijst. Dit vormt vaak de basis voor training en coaching. Zo krijg je haarscherp inzicht in waarom mensen handelen zoals ze doen?  

Als we die vraag kunnen beantwoorden, hebben we een belangrijke sleutel in handen om mensen te motiveren, ze meer voldoening te geven in hun werk, de sfeer te verbeteren en hun betekenis voor de organisatie te vergroten. Profile Dynamics® biedt inzicht in de onderliggende waardensystemen die mensen hanteren en die grotendeels hun denken en gedrag bepalen, maar dat is niet het enige. 

Het geeft tevens de mogelijkheid om deze praktisch te benutten. Een sleutel tot succes om de organisatie en de mensen die er werken beter op elkaar af te stemmen, teamontwikkeling te bevorderen en de organisatie op een hoger plan te brengen.


Wilt u meer weten over Profile Dynamics®